Del artiklen her:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på pinterest

Hvad er kukui olie og hvor stammer den fra?

Kukui nødden, også kaldt ( Aleurites Moluccans) er kukuitræets frugter og er en gammel hawaiiansk hemmelighed som er blevet brugt af hawaiierne i mange hundrede år, den gror således på hawaii og er en vigtig del af den hawaiianske kultur, men træet hører også hjemme i bl.a Malaysia, Filippinerne og Polynesien.

På hawaii er kukui træet indbyggernes stats træ og er også omtalt som lysnøddetræet fordi nødden blev trukket og blev brugt til fakler og olien presset fra nødden blev brugt til lamper og anvendt til begivenheder og religiøse ceremonier. 

Behandling med kukui olie 

Som en tradition på hawaii bliver olien brugt på nyfødte spædbørn for at beskytte dem mod den stærke sol, tørrende vind og saltvand. Men denne skønhedshemmelighed kan meget end det.

Den bruges bl.a også til behandle solskoldning, vindskader, små sår, eksem, psoriasis, tør hud, akne, uren hud, rynker, øjenbehandling og strækmærker. Kukui olien absorberes i det dybeste hudlag og danner en beskyttende barriere der beskytter huden. 

Udover er kukui olien også effektiv mod tørt hår, skæl og kløende hovedbund. Olien har de samme helende virkninger på hår og hovedbund som på kroppen. De aminosyrer og essentielle fedtsyrer der findes kukui olien trænger ind i hårskaftet og efterlader håret sundt og fugtigt. 

kukuinoedder

Kukui oliens hemmeligheder 

Kukui olien har antioxidantegenskaber og er stærkt nærende og blødgørende. Den er gennemtrængende og efterlader en behagelige hinde på huden som et slags skjold til at beskyttende barriere, dog uden at virke fedtet og tillukket. 

Den er med til at berolige og lindre skadet hud som eks. rødme, kløe, små sår og eksem hud og samtidig forbedre hudens smidighed. 

Den er spækket med et højt indhold af essentielle fedtsyrer og gode vitaminer. 

Fedtsyrer som linolsyre , alfa- linolensyre, omega 3 og 6, en god blanding som kan bidrage med at berolige huden, reducere betændelsestilstand og afhjælpe smerte og ømhed fra muskler og led. 

Kukui olien er også kendt for vitaminerne A, C, og E. 

Disse vitaminer som er antioxidanter bidrager til at beskytte huden, hjælper med at styrke hudens immunsystem samt blødgøre og fugte huden. 

Flere artikler

Populære produkter i vores shop