Kukui olie i hudpleje

Kukui nødden, også kaldet Aleurites moluccanus, er kukuitræets frugt. Kukui nødden er en gammel hawaiiansk hemmelighed, som er blevet brugt af hawaiierne i mange hundrede, måske endda tusinde år. Den gror på Hawaii og er en vigtig del af den hawaiianske kultur, men træet hører også hjemme i bl.a Malaysia, Filippinerne og Polynesien. Oprindeligt kom træet faktisk fra polynesien, men har været på Hawaii i så lang tid og blevet brugt så meget af Hawaiianerne, at den i dag nærmest anses kun for at være deres.

Indholdsfortegnelse [Klik for at hoppe til afsnit]

På Hawaii er kukui træet et af indbyggernes officelle statstræ. Træet bliver også omtalt som lysnøddetræet (Candlenut tree), fordi nødden blev trukket til stearinlys af de tidlige bosættere (grundet det høje indhold af brændbar væske der er i olien).

Nødden blev også brugt til fakler, samt olien fra nødden blev presset og brugt i lamper. Olien blev ligeledes anvendt til begivenheder og religiøse ceremonier, da kukui olien er blevet et symbol på åndelig oplysning, beskyttelse og fred. Træets åndelige betydning er lys, håb og fornyelse (link).

Kukui olie i hudpleje

Som en tradition på Hawaii bliver olien brugt på nyfødte spædbørn, for at beskytte dem mod den stærke sol, samt udtørrende vind og saltvand. Men denne skønhedshemmelighed kan meget mere end det og er derfor kukui olien går igen i alt vores hudpleje.

Den bruges bl.a også til behandle solskoldning, vinter skadet hud, små sår, eksem, psoriasis, tør hud, akne, uren hud, rynker, øjenbehandling og strækmærker. Kukui olien absorberes i det dybeste hudlag og danner en beskyttende barriere der beskytter huden. 

Udover er kukui olien også effektiv mod tørt hår, skæl og kløende hovedbund. Olien har de samme helende virkninger på hår og hovedbund som på huden. De aminosyrer og essentielle fedtsyrer der findes kukui olien trænger ind i hårskaftet og efterlader håret sundt og fugtigt, uden at gøre håret fedtet. 

kukuinoedder

Kukui oliens indhold

Kukui olien har gode antioxidantegenskaber, samt er stærkt nærende og blødgørende (link). Olien er gennemtrængende og efterlader en behagelige hinde på huden. Kukui olien virker lidt som et slags skjold, der laver en beskyttende barriere på huden, dog uden at virke fedtet og tilstoppende. 

Kukui olie var vist sig at have anti-inflammatoriske, smertereducerende og sårhelende egenskaber (link). Den bruges derfor til at berolige og lindre skadet hud som eks. rødme, kløe, små sår, eksem hud og samtidig forbedre hudens smidighed. Vores ”sensitive skin repair cream” kan eksempelvis bruges ved eksem og skadet hud (bemærk; det er ikke et lægemiddel til behandling, men tiltænkt til daglig pleje af huden). Kukui olie kan også være godt for hud der har tilbøjelighed til at få akne.

Olien er spækket med et højt indhold af essentielle fedtsyrer og gode vitaminer. 

Olien indeholder store mængder fedtsyrer som 42% linolsyre (omega-6 essentiel fedtsyre) og 29% alfa-linolensyre (omega-3 essentiel fedtsyre), en god blanding som kan bidrage med at berolige huden, reducere betændelsestilstand og afhjælpe smerte og ømhed fra muskler og led. 

Kukui olien er også kendt for vitaminerne A, C, og E. 

Disse vitaminer, som faktisk er antioxidanter, bidrager til at beskytte huden, hjælper med at styrke hudens immunsystem, samt at blødgøre og fugte huden. 

Sharing is caring 👇🏼

Flere artikler

HUSK
Mors dag

Til og med søndag den 14 maj.
Kan også afhentes i shoppen hvis du er sent ude!

-20% på det hele!