Har du også før fået bumser på ballerne?

Du er ikke alene så… Det er helt normalt at få bumser på ballerne, akkurat ligesom på resten af kroppen. Bumser på ballerne kan godt nok skjules men det kan være lige så frustrende som bumser i ansigtet eller andre synlige steder.

Men hvorfor lige ballerne? 

Ballerne er under et stort pres i løbet af en dag. Mange mennesker sidder meget ned hver dag, enten på jobbet eller derhjemme, så det er faktisk lige meget om det er i en kontorstol eller sofaen, det gør ingen forskel. Når vi sidder så meget ned kan det meget nemt ske at talgkirtlerne i hårsækkene på bagdelen bliver blokeret og derved ophobes der bakterier i hårsækkene og så er det at der kan opstå bumser. 

Andre grunde til bumser på ballerne kan være det tøj vi har på. Stramt og tætsiddende tøj kan irritere huden og tilstoppe porerne når vi sveder, bakterier ophobes i huden og der kan opstå bumser. 

Kvinder der bruger G-streng kan også have en tendens til bumser på ballerne. 

Når man bruger g-streng er huden eller rettere sagt ballerne i direkte kontakt med dit tøj og er det tætsiddende og måske i syntetiske materialer kan det være grobund for irritation af huden og derved større risiko for at danne bumser. 

Bumser på ballerne ser ud ligesom en ganske almindelig bums, de kan være de typiske røde eller gullige knopper som kan klemmes men huden kan også være rød og irriteret og kaldes folliculitis. 

Hvordan undgår jeg bumser på ballerne? 

Mange mennesker døjer med bumser forskellige steder på kroppen, mange går væk af sig selv men i andre tilfælde må man yde en indsats for at afhjælpe problemet. 

Nedenfor kan du se tips til hvordan du undgår bumser på ballerne

  • Rejs dig. Som tidligere nævnt så sidder vi meget ned i løbet af dag og det kan altså være en af grundende til bumser på ballerne. Forsøg at bevæge dig lidt mere, rejs dig op ved skrivebordet, gå en tur ect. 
  • Undgå stramt og tætsiddende tøj. Stramt og tætsiddende tøj kan irriterere huden og være grobund for bumser og urenhed. Frem med det de dejlige behagelige løse bukser! 
  • Vask og rens. Bumser på ballerne kan vaskes og renses på lige fod som alle andre steder der kan opstå bumser. Brug en mild sæbe der er egnet til uren hud og slut af med en plejende og dybde gående acne creme. Mere besværligt behøver det ikke at være. 
  • Forsøg at undgå stress. Generelt skal man forsøge at undgå stress da det er meget usundt for kroppen at være i et stresset miljø men stress giver fedtet hud og derved øger man chancen for at få uren hud og bumser. Stress har en indvirkning på vores hormonproduktion og hormonbalance og det hænger sammen med udviklingen af bumser. 

Flere artikler

Populære produkter i vores shop