Del artiklen her:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på pinterest

Hvad er aloe vera?

Aloe vera er meget gammel og omtalt plante og er blevet brugt af mennesket siden det gamle Egypten. Det siges at Cleopatra brugte aloe vera som et skønheds produkt og siden  hen fandt egypterne ud af at aloe vera planten havde en helende og plejende virkning og begyndte at behandle forskellige hudgener som fx sår og forbrænding med aloe vera. 

Der findes over 300 arter af “Aloe” planten men det er primært aloe vera som vi kender og bruger. 

Planten har tykke blade med små torne langs kanten og inde i bladet findes en saftig frugtkød og i bladets midte findes aloe vera gelen. Det er gelen der bliver anvendt i cremer, salver, kosttilskud, naturdrik osv. 

Aloe vera bidrager både til det indre og det ydre og idag findes aloe vera i manges hjem som fx kosttilskud i form af drikke, alternativ medicin og førstehjælp til mindre brændmærker, sår, eksem, kløe og den slags. 

Det er dog vigtigt at understrege at aloe vera ikke er medicin, det er blot en helt naturlig plante som har gode egenskaber og kan bidrage positivt til kroppen. 

Læs mere om de healende effekter her

aloe vera
aloe vera plante

Hvad er aloe vera godt for? 

Nedenfor er der et udpluk af de ting Aloe vera kan bidrage til. 

1. Styrker immunforsvaret. Aloe vera kan bidrage til forbedre kroppens naturlige immunforsvar. Aloe vera er nemlig fyldt med gode vitaminer som A,B,C og E vitaminer, folinsyre, kalcium, jern, zink og magnesium. 

2.  Hjælper mod fordøjelsesproblemer. Aloe vera fanger de giftstoffer der løber igennem fordøjelsessystemet og bidrager til at normalisere den naturlige fordøjelse samt stabilisere og lindre hård mave. 

3. Aftersun og insektbid. Er du blevet solskoldet eller blevet bidt af et insekt så er aloe vera et rigtig godt bud. Aloe vera har en lindrende,  kølende og kløestillende effekt på huden og samtidig er den antibakteriel og helende og er derfor god til bid, solskoldning, små rifter og sår. 

4. Tør hud og eksem. Aloe vera kan være effektiv mod forskellige hudlidelser heriblandt eksem, tør hud og irriteret hud. Aloe vera er som tidligere nævnt blødgørende, kløestillende, inflammations reducerende, beroligende og smertelindrende. 

Flere artikler

Populære produkter i vores shop