Del artiklen her:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på pinterest

Hudtype Guide – Hvilken hudtype har du?

Hvilken hudtype har jeg? 

Hvis man ikke kender sin hudtype kan det være svært at finde ud af hvordan du behandler huden rigtig samt finde produkter der matcher din hud. I denne artikel vil vi prøve at give en forståelse af de forskellige hudtyper der findes således det bliver nemmere for dig at finde de hudplejeprodukter som passer lige præcis til dig. 

Normal hud

Normal hud er hud uden de helt store problemer og der er mere eller mindre fritvalg til hudpleje til denne hudtype. Huden ses som glat og fin og har små pore. 

Ved normal hud tilstand er huden god til at tilpasse sig i forskellige klimaer og er i god balance i forhold til fugt og fedt niveau. 

Tør hud 

Tør hud er hud ubalance og er i underskud på fugt og fedt. En tør hud opleves som værende stram og har tendens til at være ru og skællende i små flager og kan til tider forvækles med sart og sensitiv hud da rødme og irritation også kan optræde. Hudens pore er små og nærmest ikke synlige. 

Sart hud 

Sart hud er hud der er meget følsom. Huden opleves som værende meget tør og bliver nemt rød og irriteret og det ses ved rød blussende kinder og næse og kløe i ansigtet. Ved sart hud vil nogle også opleve at huden kan føles varm og få allergiske reaktioner fx ved omskifteligt vejr, bestemte madvarer, stress, parfume m.m 

Kombineret hud 

Kombineret hud er den hudtype som de fleste mennesker har og det er egentlig bare at man har kendetegn fra flere hudtyper på engang. 

Ved de fleste tilfælde af kombineret hud ses huden som skinnende/let fedtet ved T-zonen (pande, næse og hage) og tør/normal hud ved kinder. Hudplejen ved denne hudtype kan være lidt udfordrende da man skal finde et produkt der passer til begge hudtyper. 

Fedtet/ Uren hud 

Fedtet eller uren hud er kendetegnet ved at man har forstørret porer i ansigtet og man har et fedtet eller skinnede look ved hage, næse, pande eller hele hovedet. 

Dette skyldes en overproduktion af sebum (talg) og det kan resultere i tilstoppet porer og risiko for at udvikle hudorme og bumser. 

Moden hud 

Moden hud er den hudtype de fleste får med alderen. Den ses ofte tør og tynd og har mangel på fugt og elasticitet. 

Med tiden ændre hudens sig pga de mange års påvirkning af de frie radikaler, skiftende vejrforhold, UV stråler og alt dette sætter sine spor og huden kan derfor have pigmentpletter, fine linjer og senere rynker, tørhed og manglende spænstighed. 

Flere artikler

Populære produkter i vores shop